ZA SUBVENCIONISANJE PRAVNIH LICA I PREDUZETNIКA 70.000 КM

ШАМАЦ, 18.МАРTА /СРНА/ – Зграда Општинске управе у Шамцу.

Opština Šamac raspisala je javni poziv za subvencionisanje pravnih lica i preduzetnika za šta je u budžetu predviđeno 70.000 КM.

Pravna lica i preduzetnici mogu do 31. oktobra podnijeti zahtjeve za dodjelu subvencija za zapošljavanje radnika, za troškove nabavke mašina ili opreme, kao i za troškove standardizacije kvaliteta poslovanja.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić rekao je Srni da je u okviru podsticaja za novo zapošljavanje predviđeno da poslodavci u proizvodnim djelatnostima koji zaposle pet i više radnika mogu ostvariti 1.500 КM po svakom novozaposlenom sa višom i visokom spremom i 1.000 КM sa srednjom i nižom školskom spremom.

Poslodavci koji obavljaju uslužnu i zanatsku djelatnost koji zaposle tri i više radnika mogu ostvariti 1.000 КM po zaposlenom sa višom i visokom stručnom spremom i 800 КM za radnike sa srednjom i nižom školskom spremom.

“Imamo i podsticaj za zapošljavanje i samozapošljavanje lica sa invaliditetom do osme kategorije. Bez obzira na njihovu školsku spremu, poslodavci mogu ostvariti podsticaj od 1.500 КM. Zapošljavanja novih radnika treba sprovesti sa evidencije Biroa za zapošljavanje u Šamcu i taj broj zaposlenih je potrebno održati narednih 18 mjeseci”, naveo je Nedić.

On je rekao da se za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme odobrava podsticaj u proizvodnim i proizvodno-uslužnim djelatnostima, te da predmet suvencionisanja nisu saobraćaj, trgovina, turizam i ugostiteljstvo.

“Svaki poslodavac koji nabavi mašinu ili opremu može dobiti maksimalan iznos do 10.000 КM po korisniku. Refundirani iznos se odobrava do 30 odsto u zavisnosti od vrijednosti nabavljene mašine ili opreme, a ako je vrijednost mašine ili opreme manja od 1.500 КM, refundirani iznos može biti i do 50 odsto”, precizirao je Nedić.

Prema njegovim riječima, refundirani iznos troškova standardizacije kvaliteta poslovanja može se ostvariti u iznosu od 2.000 КM.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!