Vučić se hitno obratio iz Monaka: Naredio vojsci da bude pripremljena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Monaka.

“Postoji jedna glupa odredba u našem zakonodavstvu, pa moram da kažem da večeras govorim kao predsjednik Srbije”, rekao je.

“Naravno da sam zabrinut i da situacija nije laka”, rekao je.

“Politički pritisci na Srbiju poslije obraćanja Putina, biće jači nego ikada”, kazao je.

“Prošao sam mnogo toga u vlasti, ali ono što sam doživio i što očekujem da tek slijedi nimalo neće biti jednostavno. Ovo ruši kompletnu bezbjednosnu arhitekturu svijeta, više niko ne može da predvidi šta će se događati. Ono što smo poznavali više ne postoji”, kazao je Vučić.

Danas sam nako Sjednice izdao nalog Vojsci, kao vrhovni komandant, da u svakom trenutku budu pipremljeni na najbolji mogući način. Nastavljamo da kupujemo ono što je najbolje za odbranu zemlje. Danas u svijetu vidite da mir više nije nešto što je podrazumijevajuće”, rekao je, prenosi “B92“.

“Imamo još problema, ja ne mogu da obmanjujem sebe, morate da govorite istinu. Vi kada pogledate naše naslove u 80 odsto medija ne postoji nikakva objektivnost i oni su uvijek na ruskoj strani”, kazao je.

O razgovoru sa Makronom

“Razgovor je bio važan, o situaciji u našem regionu. Očekujem još razgovora narednih dana, postoje veliki strahovi da li bi sve moglo da se proširi i na Zapadni Balkan”, rekao je Vučić.

“Nikada nisam vidio takvu odlučnost kod Putina, posljednji put smo pričali tri sata i oko Ukrajine je pričao tri minuta, samo oko toga. Pošto mislim da ga dobro poznajem mogao sam da kažem da će stvari ići u ovom smjeru. Ovo je bio Putin kakvog poznajem iza objektiva. Govorio je ono što misli, posebno sam to vidio kada je govorio o Lenjinu. O tome da je autor Ukrajine Lenjin i onda je, za mene u oštrijem tonu, rekao da Ukrajina provodi dekomunizaciju i da će sada onda oni da završe tu dekomunizaciju”, kazao je Vučić.

“Srbija je na evropskom putu i ističe podršku integritetu Ukrajine, ali većina nacije je na strani Rusije. Sve to manje više bismo mogli da razumijemo, ali kao predsjednik imam obavezu da obezbijedim mir i stabilnost, a situacija na Zapadnom Balkanu nije jednostavna. Zato će naša politika da zaštitimo zemlju, a ne da ratujemo biti od kljičnog značaja. Naša vojska je neuporedivo snažnija od svih ostalih, današnja vojska je mnogostruko snažnija od JNA i mi zato moramo da pokazemo veću odgvornost”, rekao je.

“Šta to mene briga. Je l vi stvarno mislite da me to uopšte interesuje. Da li ste čuli da je neko iz delegacije to pomenuo”, rekao je Vučić o napadima i kritikama zbog njegovih komentara o situaciji u svijetu.

O susretu sa knezom Albertom II od Monaka:

“On je veoma uticajna ličnost i ima izvanredan mozak i razgovara sa svima. On je strašno ugledan svugdje. Albert je između velikih evropskih zvaničnika orden koji je namijenio meni, namijenio i Putinu – to je velika čast za našu zemlju”, kaže Vučić.

Posjeta Španiji “Imamo veoma rijetko susrete, pozvaću kralja i premijera da dođu u Srbiju”, rekao je.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj poseti Monaku, gdje će razgovarati sa knezom Albertom II od Monaka. Prema programu posjete, za predsjednika Srbije biće priređen svečani doček ispred Kneževske palate, a zatim će uslijediti sastanak Vučića i kneza Alberta II.

Potom će predsjednik Vučić prisustvovati potpisivanju Okvirnog sporazuma o saradnji između Kneževine Monako i Srbije.

Tokom boravka u Monaku biće održana i ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla, koji će knez Albert II od Monaka uručiti predsjedniku Vučiću.

Sam predsjednik Vučić je prije nekoliko dana, najavljujući svoj put, rekao da je posjeta Monaku i susret sa izuzetno uglednom ličnošću kakva je knez Albert II od Monaka, koji ima veliki uticaj i čiji se glas čuje u Evropi i širom svijeta, veoma važna.

(atv)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!