Vršnjačko nasilje u Nevesinju: Dječaka tukli dok je ležao na podu učionice

 

Vršnjačko nasilje u učionici jedne osnovnovne škole u Nevesinju šokiralo je javnost.

 

Snimak ovog incidenta bio je postavljen na jutjubu, međutim ubrzo nakon što se pojavio i na društvenim mrežama je uklonjen.

Na snimku se moglo vidjeti iživljavanje nad djetetom koji leži na podu, a cijela situacija, što je najgore, odvija se u učionici, prenosi Top portal.

Da situacija bude još gora ovo nije usamljen slučaj jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuju dva slučaja vršnjačkog nasilja u dva odjeljenja.

Prema informacijama roditelja koje su se takođe pojavile na društvenim mrežama radi se o učenicima sedmog razreda osnovne škole.

Da problem postoji i da se rešava potvrdila je i direktorka Osnovne škole “Risto Proroković” Nevesinje Mara Šaran.

Šaran naglašava da se u školi postupa po zakonu i u skladu sa zakonskim aktima, kao i u skladu sa protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja.

“Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obaveštena je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvijek u toku”, rekla je Šaran.

Dodaje da je i osoba koja je objavila snimke i imena djece, izložila opasnosti djecu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje.

Šaran u više navrata naglašava da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova.

Vršnjačko nasilje u posljednjih nekoliko godina u porastu je u cijeloj BiH i regionu.

Svakih nekoliko dana u medijima ili na društvenim mrežama pojave se brutalni snimci iživljavanja djece nad drugom djecom.

Neki od tih slučajeva završavali su tragično.

Podsjetimo da je prošle godine nakon samoubistva djeteta u Novom Travniku objavljena informacije da je ono trpilo dugi period vršnjačko nasilje i da je upravo to razlog samoubistva.

Zbog ovoga i sličnih slučajeva važno je o vršnjačkom nasilju govoriti i upozoravati jer kada se dogodi najgori scenario onda je kasno za bilo kakve radnje i upozorenja.

 

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!