VOZAČI, OPREZ Na većini puteva u BiH mjestimično vlažni kolovozi

 

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) kolovozi su mjestimično vlažni, a magla ponegdje smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse teže od 3,5 tone koji se preusmjeravaju preko Romanije.

Do 18. novembra na snazi je potpuna obustava saobraćaja za sva vozila na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška zbog rekonstrukcije kolovoza, a alternativni pravac za automobile je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Bakračuša-Nevesinje zbog sanacije kolovoza, kao i na magistralnom pravcu Rudanka-Doboj jedan radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka (uključujući most) do tunela Putnikovo brdo dva.

 

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granica BiH i Hrvatske (Jasenovac) u dužini 16,5 kilometara, te dionici magistralnog puta Banjaluka (Rudarska)-Stari Majdan.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola, gdje je u toku izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice, kao i na dionici Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini hidroelektrane.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica (Ugar) zbog radova u tunelu “Ugar”, kao i na dionici Pale-Podgrab u tunelu “Stambulčić”.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Rača-Bijeljina, u rejonu Rače, u vremenu od sedam do 17.00 časova, kao i na dionici magistralnog puta Lamovita-Ivanjska zbog sanacije kolovoza.

Usporen je saobraćaj od sedam do 17.00 časova na magistralnom pravcu Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, zbog sanacije.

Polučasovna obustava saobraćaja od osam do 16.00 časova na snazi je na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Šćepan Polje zbog bušačko-minerskih radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja, na snazi su na dionici magistralnog puta na lokalitetu Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac (Ravnogorska ulica), u vremenu od 8.15 do 15.00 časova, te na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od osam do 15.00 časova.

Zbog deminiranja, polučasovne obustave saobraćaja na snazi su i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova, kao i na dionici lokalnog puta Laništa-Marković Polje od osam do 16.00 časova.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Bistrica-Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica-Podgrab jedan izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na dionici Šipovo-entitetska granica (Novo Selo) zbog rehabilitacije kolovoza, te na pravcima Dobro Polje-Jažići-Grajsoljci i Tedin Han-entitetska granica (Križ).

Povremena obustava saobraćaja na snazi je na dionici Jezero-Šipovo od 7.00-17.00 časova.

Saobraćaj je, zbog klizišta, obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, a na putu Ukrina-Gornja Vijaka u funkciji je jedna kolovozna traka.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na dionici entitetska granica Caparde-granični prelaz Karakaj do 20. novembra i pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka /Branka Popovića bb/ od sutra do 18. novembra.

U FBiH usporen je saobraćaj pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do šest časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Automobili tokom dana iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

 

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!