VOZAČI OPREZ Mjestimično vlažni kolovozi i magla u kotlinama i duž rijeka

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok u kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice, pa se vozači mole da voze maksimalno oprezno i sporije i poštuju privremenu signalizaciju s obzirom na to da je putni pravac veoma frekventan.

Danas na dionicama magistralnog puta Crkvina-Modriča jedan i Šešlije-Johovac počinje rekonstrukcija kolovoza zbog čega će saobraćaj biti usporen, uz privremenu signalizaciju, čije je poštovanje obavezno. Radovi će trajati do 21. oktobra.

U toku je i rekonstrukcija dionice magistralnog puta Ustiprača-Međeđa zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, kao i dionice magistralnog puta Foča dva – Dragočava, gdje je režim saobraćaj izmijenjen.

Zbog radova u tunelu “Kalovita brda”, na magistralnom putu LJubogošta-Pale, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini-hidroelektrane, te je postavljena privremena signalizacija.

Zbog radova u tunelima Čemerno /Brod na Drini dva-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Stambolčić /Pale-Podgrab/, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i zbog radova u tunelu “Ugar”, na magistralnom putu dionica Crna Rijeka – Ugar.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice u Vlasenici, na spoju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta na magistralnom putu dionica Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim saobraćaja.

Putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici dva Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, od 8.15 do 15.00 časova saobraćaj se povremeno obustavlja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod-Odžak /mjesto Klakar Donji od 8 do 15 časova radnim danima bude obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja zbog deminerskih radova.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima saobraćaj se povremeno obustavlja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, kao i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH zbog radova na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog redovnog održavanja danas od 9.00 do 17.00 časova na dionici magistralnog puta Lašva-Vitez u mjestu Kaonik, saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!