Vozači oprez, klizavi kolovozi

Putevi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros su klizavi zbog kiše, te iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske apeluju da vozači prilagode vožnju i da drže odstojanje između vozila.

Putevi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros su klizavi zbog kiše, te iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske apeluju da vozači prilagode vožnju i da drže odstojanje između vozila.

Iz AMS-a upozoravaju vozače i na moguće kraće zastoje na dionicama puteva gdje su u toku radovi, te na brojne odrone kamenja i zemlje u usjecima i pored kamenih kosina.

Saobraćaj je usporen na dionici magistralnog puta Ustiprača-Međeđa zbog radova na rehabilitaciji puta.

Zbog radova u tunelu “Kalovita brda” na magistralnom putu Ljubogošta-Pale izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na dionici magistralnog puta Foča dva-Dragočava.

Radovi su u toku i u tunelima Čemerno /Brod na Drini dva-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Stambolčić (Pale-Podgrab) gdje je izmijenjen režim saobraćaja, kao i u tunelu “Ugar”, na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-granica Republike Srpske (Ugar).

Izmijenjen je režim saobraćanja i postavljena privremena signalizacija na magistralnom putu na dionici Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini-hidroelektrane.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice u Vlasenici, na spoju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i zbog sanacije klizišta na magistralnom putu, dionica Dobro Polje-Miljevina.

Putnička vozila saobraćaju otežano na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici dva, Sarajevske brigade-Krupac (Ulica Ravnogorska), od 8.15 do 15.00 časova, biće povremenih obustava saobraćaja, kao i na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu na dijelu Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

Na magistralnom putu, dionica Brod na Drini-granica BiH(Crne Gore /Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, moguće su povremene obustave saobraćaja.

Zbog rehabilitacije dionice regionalnog puta Republika Srpska (FBiH /Ćesim)-Pridvorci, biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, kao i na dijelu regionalnog puta Tedin Han-granica Republike Srpske (FBiH /Križ).

Povremene obustave saobraćaja očekuju se na dijelu regionalnog puta Jezero-Šipovo, od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas, zbog radova na rekonstrukciji.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom.

Radovi su u toku u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija, dionici Simin Han-Caparde, gdje se saobraćaj obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Srna, foto, mojabijeljina)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!