Vladimiru prijeti gubitak vida, pomozimo mu da ne oslijepi

Udruženje “Pomozi.ba” pokrenulo je apel za Fojničanina Vladimira Volarevića, kojem prijeti gubitak vida.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17039, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Vladimir više od 16 godina boluje od Stargardtove bolesti, progresivne bolesti očiju. Iz godine u godinu sve više i više je gubio vid, da bi na kraju procenat njegovog vida bio svega 5%.

“U martu 2020. godine išao je na liječenje u Tursku, gdje je bio podvrgnut elektrostimulacijskim terapijama i njegovo stanje vida se počelo polako popravljati i sada je procenat vida porastao sa 5% na 40-50%. Nakon toga je imao još dva ciklusa terapija u 2021. godini, a sada mu je potreban i četvrti ciklus koji košta 9.000 evra”, navode iz Udruženja i dodaju:

“Prva dva ciklusa finansirao je vlastitim kreditnim sredstvima i taj kredit još otplaćuje, a za treći ciklus dobio je našu finansijsku pomoć u iznosu od 5.000 evra.

Pomozimo i ovaj put 37-godišnjem Vladimiru, koji će se morati liječiti cijeli život, jer je riječ o nasljednoj progresivnoj bolesti koja, ukoliko se ne liječi, može završiti ‘potpunim mrakom’.”

Osim poziva na broj 17039, donacije su moguće i putem veb-platforme www.pomoziba.org ili žiro-računa Udruženja “Pomozi.ba” sa naznakom “Vladimir Volarević”.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!