Velika policijska akcija u toku: Pretresi na više od 20 lokacija, ima i uhapšenih lica


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Republike Srpske od ranih jutarnjih sati sprovode veliku akciju protiv organizovanog kriminala na području Banje Luke, Gradiške, Doboja i Srpca. Ima uhapšenih, a među njima je i bivši komandir Jedinice za podršku Policijske uprave Gradiška Dragan Gavrilović…, saznaje BN.

Osumnjičeni su osobe koje se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih djela, među kojima su nedozvoljeno prometovanje opojnim drogama. Riječ je o nastavku operativnih akcija “Transporter” i “Ris”.

Prema saznanjima portala Klix.ba istražitelji SIPA-e i MUP-a RS od jutros istovremeno rade pretrese na više preko 20 lokacija i tragaju za više od 20 osumnjičenih osoba.

Prema riječima tužiica Tužilaštva BiH u predmetu “Transporter” kriminalna grupa je od narko kartela iz Južne Amerike, preko Evrope, u BiH nabavljala na tone kokaina.

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH.

Podsjetimo da je nedavno uvelikoj akciji “Transporter” u porodičnim kućama uhapšenih, kao i u poslovnim objektima, pronađena velika suma novca i skupocjeni automobili, kao i 300 kilograma skanka. Osim toga, kod bivšeg Mektićevog savjetnika su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu.

Sud BiH je odredio pritvor za šestoricu od deset uhapšenih, a to su bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan Cvijetić, pripadnik MUP-a RS Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Milovanović je pušten na slobodu s obzirom na to da je odlučio sarađivati s bh. pravosuđem, prenosi Klix.

Kako BN saznaje ima i uhapšenih osoba.

Među uhapšenim je i bivši komandir Jedinice za podršku Policijske uprave Gradiška Dragan Gavrilović, kao i Saša Narančić.

Gavrilovića je još 2019. godine suspendovao i udaljio iz službe načelnik PU Gradiška Bojan Škorić i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, dok je Narančić  hapšen takođe 2019. godine kada je kod njega pronađena velika laboratorija za proizvodnju droge.

Gavrilović se, prema nezvaničnim izvorima, dovodio u vezu sa licima koja su sklona vršenju krivičnih djela.

Kako prenose Nezavisne, do sada je lišeno slobode 19 lica inicijala: V.U., M.G., S.D., S.V., G.V., A.V., F.M., G.G., D.K, D.R., D.V., K.B., R.N., S.N., N.I., D.G., D.T., N.T., i R.L. 

(BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!