UPAMTITE – VRIJEME JE SAVEZNIK MLADIH LJUDI !

“Vrijeme je definitivno saveznik mlađih generacija upamtite to !  Koliko god to sada zvučalo čudno a možda i smiješno, vidjećemo… jer vrijeme je pred nama.”
– A ja vjerujem u vrijeme.  Ovdje neću pričati i baviti se  visokim politikama,obećanjima etc. nego običnim činjenicama.
Kada postaneš punoljetan, smatraš da si stasao za neke stvari i osjećaš se uvaženo. Približava se završetak srednje škole i onda ono čuveno pitanje – šta ćeš sa fakulteta kada to nije bitno u današnje vrijeme?? 
Počinješ da se preispituješ i nećkaš, šta ako obrazovni sistem zaista nije validan ?
– Ponukana raznim pitanjima,mišljenjima i nepotrebnim savjetima, odlučih momentalno da se politički angažujem te promijenim stavove i mišljenja koja su nametnuta nama – omladini.
Prepoznatljiva sam po svom radu, istrajnosti ali i tvrdoglavosti  na raznim životnim poljima, ostadoh uz sebe i u tom strašnom političkom angažmanu. 
-Iskrena da budem, trudila sam se maksimalno baš u inat svima koji su me “omalovažavali u tom pokušaju”. 
– Jako brzo sam učila i galopirajući koračala u nova saznanja ali i bivala ekvivalentno uvažena od strane visoko rangiranih političkih aktera, što je dodatno podizalo moje samopouzdanje da radim pravu stvar.
( Hvala Vam ! )

– Postoji sistem koji je jednostavan i dijeli se na  ljude koji : nešto žele, imaju ambiciju i na one koji ne žele, pa im se pretežno nametnu neke stvari.
Tako je u poslu , školi, čak i kod kuće.
Posle par godina angažmana ali i učešća na lokalnim izborima, uočavam gdje je veliki problem kod mladih.
-Problem je upravo nezainteresovanost. 

Stvorena je doslovno putem – “sa koljena na koljeno” – neko je čuo negdje ružnu priču o politici / političaru i to je to, rekli smo joj NE, nećemo izlaziti na izbore, nećemo biti učesnici izbora niti aktivisti.
Ovo rečeno ne znači da svi moraju biti aktivni učesnici, ali da moraju  biti VIŠE  uključeni i “politički obrazovani” to definitivno želim reći.
Svako ima pravo na lični izbor,  to je nešto što cijenim i poštujem.
Ove godine uočavam  zdraviju atmosferu i dosta zainteresovane omladine, to mi je drago!!!
Naša budućnost zavisi od nas, ne trebamo dozvoliti da naše mišljenje i stav neko otkupi a da u narednih nekoliko godina ispaštamo zbog toga.

-Zalažem se i želim da  imamo što više politički – obrazovanih mladih ljudi, samo što još uvijek učimo razumijeti našu moć i veličinu unutar društva. Sjetite se da niko nije krenuo od vrha, nego od početka,  taj put je težak i dugotrajan ali ispravan.
– Mladi smo i imamo bezbroj godina koje su pred nama,  dokazaćemo  naše stavove, potrebe i mišljenja bez tuđeg nametanja, samo ako se budemo pametno obrazovali i ako djelujemo složno !
Zato iskoristite svoje građansko pravo onako kako mislite da je najispravnije !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!