Ukinuta vanredna situacija u Šamcu

Na području opštine Šamac ukinuta je vanredna situacija prouzrokovana elementarnom nepogodom – olujnim vjetrom i jakom kišom, potvrđeno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Na sjednici Štaba je zaključeno da su stečeni uslovi za donošenje Odluke o ukidanju vanredne situacije, uzimajući u obzir trenutno stanje na terenu

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da sada ulaze u drugu fazu koja se odnosi na saniranje štete, te da je danas na sastanku sa predstavnicima zajednica etažnih vlasnika dogovorili podrška i pomoć opštine pri sanaciji štete na krovnoj konstrukciji stambenih objekata.

– Sredstva za ove namjene biće obezbijeđena iz budžeta opštine i putem donatorskih sredstava – naveo je Milićević.

On je podsjetio da su radnici preduzeća Slobodna zona i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Šamac i danas radili na uređenju i sanaciji objekata i gradskog parka.

– Kada je u pitanju sanacija objekata u vlasništvu opštine Šamac, završeni su radovi na domu kulture u Obudovcu, vatrogasnom domu u Obudovcu i obdaništu u Šamcu, a narednih dana biće nastavljeni radovi na sanaciji preostalih objekata – rekao je Milićević.

(rtrs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!