U PELAGIĆEVU PRONAĐEN0 OКO 26 КILOGRAMA SКANКA I HAŠIŠ

Na području Pelagićeva pronađeno je 25,6 kilograma skanka, oko 500 grama hašiša i naoružanje, a jedno lice je uhapšeno, rekao je danas načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić.

Terzić je na konferenciji za novinare rekao da je policija juče, pored droge, pronašla automatsku pušku, tri ručne bombe i tri mobilna telefona.

On je dodao da je uphapšeno lice čiji su inicijali D.D, koje će danas, uz izvještaj, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Akcija pljenidbe je provedena na osnovu saglasnosti Okružnog javnog tužilaštva u Doboju i uz naredbu dobojskog Osnovnog suda.

Terzić je istakao da su učestvovali pripadnici Policijske stanice Pelagićevo, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina, a ostvarena je i saradnja u razmjeni podataka sa susjednim policijskim agencijama, naročito sa pripadnicima policije iz Gradačca.

Načelnik kriminalističke policije PU Bijeljina Srđan Gajić rekao je da su za 11 mjeseci ove godine rezultati rada bili više nego odlični kada je riječ o pljenidbi narkotika.

“Ne računajući juče oduzetu drogu, ukupno je oduzeto više od 55 kilograma različitih supstanci – oko 45,5 kilograma marihuane, devet kilograma spida, heroina više od pola kilograma, kokaina 162 grama, 28 komada stabljike indijske konoplje i 97 komada medicinskih droga”, rekao je Gajić.

On je naveo da je, ako se radi o marihuani i skanku, njihova tržišna vrijednost od tri do pet hiljada КM po kilograma.

Gajić je rekao da je zabilježen i porast broja lica koja se bave ovim krivičnim djelima, a kada se govori o zaplijenjenim količinama ovo su rekordne količine za Policijske uprave Bijeljina u odnosu na prethodne godine.

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!