U čemu je tajna rasta Ujedinjene Srpske?

U čemu je tajna rasta Ujedinjene Srpske? Veliki odziv članova i simpatizera, prošle subote u Prijedoru, kao i prepune sale ranijih dešavanja, postavljaju pitanje, kako Ujedinjena Srpska uspijeva da raste dok mnoge stranke drastično gube članove i popularnost, bilo da su vlast ili opozicija?

Ovakav rast popularnosti, omogućila je da se samopouzdanje stranke pokaže na protekloj sjednici u Brčkom, kad je Ujedinjena Srpska predložila vlastite kandidate za predstojeće republičke izbore.

Rast stranke nije mogao ostati neprimjenćen i od strane međunarodnog faktora, tako da su ambasadori mnogih zemalja redovni gosti u stranačkim prostorijama, a delegacije i predstavnici Ujedinjene Srpske prisustvuju mnogim političko-društvenim dešavanjima u organizacijama drugih zemalja.

Rast stranke ne može a da se ne poveže i sa odličnim odnosima koje ima sa Srpskom Naprednom Strankom i njenim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koja će biti “krunisana” sjednicom predsjedništva Ujedinjene Srpske u Beogradu, na kojoj će neminovno kao gosti biti prisutni i mnogi visokorangirani članovi Srpske Napredne Stranke. Aleksandar Vučić jednom prilikom nije dozvolio da se zbog banalnog incidenta ismijava predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, te je posao poruku izvinjenja. Saradnja sa Srpskom Naprednom Strankom ne zasniva se samo na porukama podrške, već i u sporazumima o zajedničkoj saradnji ove dve stranke, ali i formiranim organizacijama Ujedinjene Srpske u Srbiji, koje će raditi na podizanju podrške ove dve stranke.

Naravno, ovakav rast nije prošao neopaženo, te sa porastom popularnosti, dolazi i do povećanog broja napada i udara na stranku, ali zajedništvo i čvrsta vjera u ciljeve stranke pokazali su da ne postoji nikakav napad od kojeg se ne mogu odbraniti, i tu snagu prepoznaje i narod.

Uspjeh i rast Ujedinjene Srpske zasniva se na konstantnom aktivizmu, bilo da se radi o tradicionalnom terenskom radu, ili korištenjem modernih sredstava informisanja, poput društvenih mreža, na kojima je Ujedinjena Srpska skoro pokrenula antiratnu kampanju, koja je za vrlo kratko vrijeme postala viralna i popularna među građanima, upravo zbog poruke koju šalje, a koja se zasniva na željama i interesima ljudi koji ovde žive.

(vrbasmedia)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!