Tuga okovala grad u Srbiji: Dan žalosti u Aleksincu zbog smrti porodice Ðokić

 

Na teritoriji opštine Aleksinac danas je Dan Žalosti, koji je predsjednik opštine Dalibor Radičević proglasio povodom tragedije u kojoj su živote izgubili članovi porodice Ðokić.

Kako se navodi na sajtu Opštine Aleksinac, organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vrijeme Dana žalosti zastavu Republike Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obilježava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se Danu žalosti.

Dan žalosti u sportskim halama, stadionima i igralištima obilježava se spuštanjem na pola jarbola ili pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova.

Za vrijeme dana žalosti je zabranjeno emitovanje zabavne i narodne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima.

 

Tijela tročlane porodice Ðokić – Gorana, Gordane i njihove kćerke Lidije pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca, sela u opštini Aleksinac, nakon višednevne potrage.

Odbukcijom njihovih tijela utvrđeno je da su ubijeni iz vatrenog oružja, izjavio je nedavno pomoćnik direktora Zavoda za sudsku medicinu Miodrag Zdravković.

 

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!