Tragedija u Brčkom: Poginuo radnik JP Komunalno Brčko Distrikt

Analiza rada Upravnog odbora JP “Komunalno Brčko” izazvala je značajan interes zastupnika na današnjem zasjedanju Skupštine, pa je rasprava trajala tokom cjelokupnog današnjeg prijepodnevnog zasjedanja.

Zastupnike je, između ostalog, zanimalo i zašto o tragičnom stradanju radnika tokom vikenda nije obavještena javnost, te je li pomenuti radnik imao svu zaštitnu opremi.

Na ovaj upit predsjednik UO JP “Komunalno Brčko” Davor Ninić je naglasio da je uposlenik smrtno stradao obavljajući redovne zadatke, te da je zapisnički kontatovano da je posjedovao svu neophodnu zaštitnu opremu.

“Ovo je za sada sve ono što imamo od informacija, jer je policijska istraga o cijelom slučaju u toku, a s obzirom da se tragična nesreća desila tokom prošlog vikenda, smatram da smo napravili propust što o svemu odmah nismo obavijestili javnost”, rekao je Ninić.

O tragičnoj nesreći nadležni se još uvijek nisu oglasili, a nula49.com još uvijek čeka odgovor na upit poslat JP “Komunalno Brčko”.

Nezvanično saznajemo da je uposlenik RJ Elektrodistribucija R.J. (1965) tragično nastradao 19. novembra, prilikom pokušaja isključivanja objekta na kome je izbio požar sa električne mreže.

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!