“Struja MORA DA POSKUPI od Nove godine” Konsultacije kod ministra Đokića oko cijene električne energije

Postoji potreba povećanja cijene električne energije za narednu godinu jer je došlo do povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji električne energije koji bitno utiču na proizvodnu cijenu kilovat-sata.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva energetike Republike Srpske nakon konsultacija sa predstavnicima ERS, Privredne komore RS i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske na temu cijene električne energije za privredu za 2023. godinu. Na konsultacijama je bio ministar energetike Srpske Petar Đokić.

– Predstavnici privrednih asocijacija su pokazali razumijevanje i iznijeli jednoglasan stav da je cijenu električne energije za privredu potrebno korigovati, naglasivši da ovo pitanje, prije donošenja konačne odluke, treba biti predmet daljih razg

Ministar Đokić tvrdi da će Republika Srpska i sa povećanjem cijene električne energije imati i dalje najpovoljniju i najnižu cijenu od svih država u našem okruženju. Prema njegovim riječima, ključni interes Vlade Republike Srpske je i dalje da se održi i stalno unapređuje privredna aktivnost u Republici Srpskoj i zato će nastaviti pružati podršku mjerama koje stoje na raspolaganju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!