Stevandić: Ustavni Sud BiH i OHR nesporna potvrda da je BiH antievropski, antidemokratski i antihrišćanski protektorat

Gostujući na Hepi televiziji, predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić izjavio je da su Ustavni Sud BiH i OHR  nesporna potvrda da je BiH antievropski, antidemokratski i antihriscanski protektorat jer u tim neustavnim organima nema domaćih izabranih ljudi već nametnuti stranci rade u korist jednog ( bošnjačkog ) naroda. Time se, dodaje Stevandić vrši spriječavanje konstituisanja demokrtatskih institucija zasnovanih na ustavu i zakonu te održavaju stalno stanje krize i napetosti koja pogoduje ekstremnim bošnjačkim politikama koje zagovaraju nasilno stvaranje unitarne bošnjačke države i pretvaranje konstitutivnih naroda u nacionalne manjine.

U ovom trenutku, sva odgovornost, smatra Stevandić, je na institucijama Srpske, jer one moraju da odluče hoće li primjenjivati vlastite odluke ili će posustati, a posustajanje može doći ukoliko postoji unutrašnji razdor i politička svađa, što je nešto što se pokušava nametnuti.

Takođe, napominje Stevandić, ukoliko i vlast i opozicija imaju jasan stav prema odlukama Narodne Skupštine Republike Srpske i jedinstven stav prema Srbiji, tad je Republika Srpska jaka da se suprostavi onima koji žele da je ponište, te da opstanak Srpske i njenog naroda zavisi isključivo od unutrašnje volje i pameti, i stalne komunikacije i saradnje sa Srbijom.

Današnja politička situacija teža nego nakon Dejtonskog sporazuma, jer ima puno veći upliv međunarodnog faktora, te isključivo kroz međusobno jedinstvo i praćenje politike Srbije može se prevazići kriza, zaključuje Stevandić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!