Stevandić: Stranci siju strah, a domaći otrov

Dok nam pokušavaju zapaliti srpsku kuću, mi smo čangrizave babe koje se ne češljaju, već tuku. Ovako je slikovito objasnio trenutnu situaciju u Republici Srpskoj Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

 

”Srbi su imali kratkotrajno, ali kvalitetno jedinstvo koje je podržano od srpskog Patrijarha Porfirija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Međutim, ostrašćenost, nezrelost, loši međuljudski odnosi, kao i ogromna želja za vlašću, doveli su jedinstvo i snagu Republike Srpske na veliko iskušenje. Dok nam stranci siju strah koji otupljuje i jedinstvo i energiju vladajućih, opozicioni prvaci i mediji počeli su agresivno sijanje otrova koristeći neprimjerenu retoriku u cilju povećavanja ogorčenja i podjela u narodu u vremenu kada bi trebali donositi ključne odluke za budućnost našeg naroda”, rekao je Stevandić.

 

On je naveo da u Bosni i Hercegovini predstoji veliko ubrzanje nekoliko izuzetno važnih procesa, poput procesa ovladavanja pravosuđem u Bosni i Hercegovini od strane SDA, te paralelnog procesa ovladavanja pravosuđem u Republici Srpskoj od strane međunarodnih faktora. Takođe, već neko vrijeme je prisutna kriza izazvana odlukom Valentina Incka, koja je, između ostalog, proizvela i nefunkcionisanje svih institucija i organa na nivou BiH. Svi ovi procesi, prema riječima Stevandića, će neminovno dovesti i do iznuđenih odgovora iz Republike Srpske.

 

Predsjednik Ujedinjene Srpske je kazao da je situacija u Federaciji BiH mnogostruko gora nego u Republici Srpskoj, i to u svim segmentima društva. ”U FBiH se ne hapse ni privrednici, ni političari, a pogotovo ne oficiri takozvane Armije BiH. U Federaciji BiH direktor agencije OBA Osman Mehmedagić ima nekoliko dokazanih djela. I ne samo da nije u pritvoru nego i dalje radi kao prvi obavještajac BiH”, istakao je Stevandić. On je dodao da je zanimljivo to da niko ne priprema sankcije liderima FBiH, ne prijeti im ukidanjem, jer je to rezervisano samo za Republiku Srpsku. Pri tome, kako je naveo, Srpska funkcioniše u punom kapacitetu, ostvaruje uspjehe i na ekonomskom polju u vidu rasta plata i BDP-a i dr.

 

”Za Republiku Srpsku je već sasvim jasno da medijske i političke akcije, harange, i okršaji opozicije sa vlašću, doprinose stvaranju nestabilnosti, što upravo mnogi priželjkuju”, rekao je Stevandić. Prema njegovom mišljenju, stvorena je medijska slika kojom je veći dio naroda zbunjen, kako sa gomilom informacija, a još više sa ogromnim brojem dezinformacija, te građani više ne znaju kome da vjeruju, odnosno šta je istina.
Pored unutrašnjeg ”sijanja otrova”, Stevandić tvrdi da je sve izraženije i ”sijanje” straha od nove američke administracije, što neminovno, sve skupa, vodi ka vremenu sile i divljeg zapada, a ne razvoja. U vezi s tim, Stevandić je naglasio da je više nego ikada do sada bitno jedinstvo i očuvanje Republike Srpske u nastaloj krizi, što treba da nam je svima prioritetno u odnosu na sve ostale unutrašnje probleme i političke krize.

 

”To ne znači da treba zanemariti unutrašnje krize i probleme u Srpskoj trpati pod tepih, ali te ‘borbe’ treba da vodimo u odvojenim arenama, tako da ne ugroze jedinstvo u očuvanju Republike”, zaključio je Stevandić.

 

(vrbasmedia)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!