Stevandić – Srpski narod treba da razumije svjetsku politku, a ne da je vodi

Mi iz Republike Srpske posebno pratimo aktuelna dešavanja u svijetu i regionu, svjesni posljedica koje mogu da se odraze na nas, ukoliko se samoproglašeno Kosovo primi u NATO, to bi bila jasna poruka da smo mi iz Republike Srpske sljedeći u redu, izjavio je Nenad Stevandić gostujući na Pink Televiziji.

Stevandić je na osnovu toga pozdravio odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da ne nameće sankcije Ruskoj Federaciji te da će i Republika Srpska pratiti tu odluku. Ovakva pozicija je prihvatljiva za srpski narod, uprkos izjavama pojedinih političara međunarodne zajednice, koji smatraju da se mora praviti jednostrana politika favorizovanja Zapada, izjavio je Stevandić i dodao da je poštovanje međunarodnog prava dovoljna reakcija. Ni Srbija ni Republika Srpska nisu izazvale konflikt samim tim ne moraju se jednopolarno postaviti, jer srpski narod vodi nacionalnu politku, koja ne treba kratkoročne poteze povlačiti već voditi politiku koja gleda nekoliko mjeseci unaprijed, izjavljuje Stevandić.

Stevandić naglašava da Srbija i BiH nisu uvele sankcije Ruskoj Federaciji, što se percipira u vidu histerija i izmišljanju nekih novih sukoba, što je stara matrica osuđivanja od strane međunarodne zajednice, koja se godinama kasnije izvinjavala zbog odluka koje su provodili protiv srpskog naroda. Srpski narod je pokazao plemenitost jer je uprkos percepcijama, poslala pomoć ukrajinskom narodu.

Govoreći od prvom martu, Stevandić je rekao da je to dan kad se slavi ubistvo srpskog svata, dok su Dan Republike Srpske i dan donošenja ustava donešeni bez ikakvih sukoba, zaključuje Stevandić.

 

(VrbasMedia)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!