Stevandić: Nema blokade institucija, ovde se radi o borbi za osnovna ljudska prava

Govoreći za N1 televiziju, predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić izjavio je da Željko Komšić ima jasne namjere kad je u pitanju njegovo obraćanje u UN, jer o tome nije obavijestio ostala dva člana predsjedništva, te je jasno da se ovde radi o incidentu, i da se kriza u BiH širi i van nje.

“Gospodin Komšić je kratkovidan političar, on uopšte ne razumije šta se dešava poslije, tako su mnogi insistirali na “Inckovom zakonu” da se srbima nametne krivica, i sad smo u situaciji da država tri mjeseca ne funkcioniše” rekao je Stevandić, te je naglasio da se mora razmisliti kako će donesene odluke uticati i na politički i na društveni život u BiH, i da političari iz Srpske nikad nisu donosili ishitrene odluke jer su uvijek mislili na dan poslije.

Stevandić je izjavio da političari iz Republike Srpske ne blokiraju institucije, već da se bore za osnovna prava i evropske vrijednosti, da zakone donose nadležni organi, a ne da se nameću sa strane, kao što je uradio Valentin Incko, i na taj način je stopirao mnoge procese u državi. Stevandić smatra da postoji mogućnost da se zajedno donese zakon koji će važiti za sve, bez da cilja određene narode, i da takav zakon može dovesti do pomirenja, za razliku od ovog.
Stevandić je naglasio da je jedinstvo parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske i dalje čvrsto, da se sve odluke donose zajednički, da nema raskola, i da se šalje jasna poruka da BiH ne predstavlja želje Komšića, Džaferovića i Izetbegovića.

Govoreći o ideji srpskog svjeta, Stevandić kaže da to nema nikakve veze s nekom idejom Velike Srbije, već je prvenstveno kulturološka fraza, koja se odnosi na očuvanju srpskog jezika, vjere i kulture, što je jedinstveno za srpski narod.

 

(Vrbasmedia)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!