Stevandić nahvalio Vučića, pa poručio “Ukoliko Srbija nastavi ovakvim kursem, kroz 15 godina po standardu će prestići mnoge zemlje EU”

U političkoj situaciji u kojoj se Srbija ali i svijet nalazi, predsjednik Vučić se može smatrati jednim odtrenutno najvećih državnika, jer je postigao kontakte i sa Istokom i sa Zapadom, pri tom ne stajući nina jednu stranu osim na stranu svoje zemlje.

To je izjavio predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, gostujući u programu “Pink” televizije.

Prema njegovim riječima, upravo se zbog toga Srbija i privredno i ekonomski uzdigla u posljednjih deset godina, jer je u centar svoje politike stavila svoje, a ne tuđe interese.

– Ukoliko Srbija nastavi ovakvim kursem, kroz petnaest godina po standardu će prestići mnoge zemljeEvropske Unije – tvrdi Stevandić.

Stevandić dodaje da je razumljivo da se primjete zli komentari i ljubomora na Srbiju i Vučića kojidolaze izvan zemlje, poput izjava hrvatskog predsjednika Milanovića, ali da je nevjerovatno da postoje elementi unutar same Srbije koji negativno posmatraju na trenutnu poziciju Srbije i uspjehe koje je postigla.

– Samo Srbija ima sve svjetske kompanije koje nesmetano funkcionišu, a van nje su u sukobu, a to je rezultat dobrog geopolitičkog postavljanja, koje će dovesti da Srbija postane svojevrsni liderslobodnog svijeta, što se vidi i na primjeru država koje zbog Srbije ne žele prekršiti međunarodnopravo i priznati samorpoglašeno Kosovo. Srbija zahvaljujući svojim rezervama po prvi put stoji iza leđa svojih građana, i uliva sigurnost kako Srbiji tako i Republici Srpskoj, i da se narod neće smrzavati ili ostati bez hrane – zaključuje Stevandić.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!