Stanivuković: Pozivam ih da me smijene

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je danas da nudi opciju da na sjednici Skupštine grada dodaju na dnevni red opoziv gradonačelnika.

 

“Imaju skupštinsku većinu i ja bih bio srećan da oni imaju hrabrosti da to učine. Izazivam ih i pozivam da to učine”, rekao je Stanivuković, reagujući na izjavu Vlade Đajića, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a koji je ranije danas kazao da očekuje da gradonačelnik i njegova ekipa podnesu ostavku.

“On je zakočio Banjaluku u ovih godinu dana i nije bilo nikakvog razvoja”, rekao je Đajić.

Stanivuković je povodom izbora za članove savjeta mjesnih zajednica održanih u nedjelju u Banjaluci kazao da će bez obzira ko je pobijedio, grad posvećeno raditi za svaku mjesnu zajednicu, dodavši da mu je dužnost da čestita svim ljudima koji su učestvovali na izborima.

Na izbore za članova savjeta mjesnih zajednica u Banjaluci u svih 57 mjesnih zajednica izašlo je 44.003 birača, rekla je Nada Batinar, predsjednik Gradske izborne komisije.

“Radujem se našem budućem radu. Smatram da je značajno sa aspekta grada da smo animirali ovoliki broj ljudi”, rekao je Stanivuković. Batinar je rekla da se može konstatovati da je u skladu sa izbornim procedurama u 56 mjesnih zajednica bilo dovoljno građana da su izbori uspjeli.

“U mjesnoj zajednici Šimići moraju biti ponovljeni izbori jer nisu imali važeći broj birača. Trebalo je glasati 30 birača, a glasalo ih je 28”, kazala je Batinar.

Dodala je da je 23.12 odsto građana glasalo u Banjaluci.

“Gradska izborna juče je zaprimila jedan prigovor, koji je povučen”, dodala je Batinar.

Liste kandidata SNSD i njihovih koalicionih partnera, na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica u Banjaluci, pobijedile su na 44 od 57 biračkih mjesta, saopšteno je kasno sinoć iz SNSD-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!