Sindikalna potrošačka korpa za jun je iznosila 2.472 KM i prosječna plata je pokriva sa 51,94 odsto

Prema podacima iz Sindikata, sindikalna potrošačka korpa za jun je iznosila 2.472 KM i prosječna plata je pokriva sa 51,94 odsto.

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u junu iznosila je 1.284 KM, a najveća prosječna plata u tom mjesecu isplaćena je u oblasti informacije i komunikacije i iznosi 1.683 KM, podaci su Saveza sindikata Srpske.

Iz Saveza je saopšteno da je prosječna plata u junu veća za četiri KM u odnosu na prosječnu neto platu isplaćenu u maju.

“Najnižu prosječnu isplaćenu platu dobili su radnici u građevinarstvu od 950 KM, a niske prosječne plate u junu primili su radnici zaposleni u oblasti saobraćaja i skladištenja 970 KM, te djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvo i ugostiteljstvo 1.024 KM”, navodi se u saopštenju.

 

Prema podacima iz Sindikata, sindikalna potrošačka korpa za jun je iznosila 2.472 KM i prosječna plata je pokriva sa 51,94 odsto.

Sindikalna potrošačka korpa sadrži troškove za prehranu, stanovanje i komunalne usluge, tekuće održavanje domaćinstva, odjeću i obuću, higijenu i njegu zdravlja, prevoz, obrazovanje i kulturu.

Porodice u Republici Srpskoj su najviše novca trošile na prehranu 1.118 KM, za stanovanje i komunalne usluge 614 KM, za prevoz 225 KM, te za tekuće održavanje domaćinstva 133 KM. Nabavka obuće i odjeće u junu koštala je 186 KM, prenosi Srna.

(Bn)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!