Semberci i Majevičani sutra će jasno reći “NE” Tužilaštvu i Sudu BiH

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini Miroslav Milovanović rekao je da je veliko interesovanje građana za sutrašnje mirno okupljanje na liniji razgraničenja sa Federacijom BiH, na teritoriji opštine Lopare, gdje će jasno reći “NE” i Tužilaštvu i Sudu BiH zbog podizanja političke optužnice protiv zvaničnika Srpske.

Milovanović je rekao da očekuje da sutra na skupu na miran i dostojanstven način bude izražena volja građana Republike Srpske iz regije Majevica i Semberija.

On je istakao da vlasti u Sarajevu misle da će zabranama mirnih okupljanja moći da postignu svoj cilj, a ni svjesni nisu da takvim postupcima samo dodatno udaljavaju narode.

Kako sam informisan, organizatori skupa nisu i neće odustati od skupa, a kada je riječ o regiji Semberije i Majevice, skup će biti održan sutra u 18.00 časova na liniji razgraničenja sa Federacijom BiH, na teritoriji opštine Lopare – rekao je Milovanović za Srnu.
 
Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović rekao je da Srbi, uprkos zabrani sarajevske policije, neće odustati od mirnog okupljanja u znak podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću protiv kojih je podignuta optužnica, te pozvao Srbe da sutra dođu na linije razgraničenja sa FBiH u svojim opštinama i gradovima i obustave saobraćaj na 30 minuta.
 
(rtrs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!