Saopštenje za javnost dr Nenada Stevandića, predsjednika Ujedinjene Srpske

 

Poštovani građani Republike Srpske. Želim da vas obavjestim i upozorim da postoje velike mogućnosti za izazivanja incidenata  putem različitih provokacija koje bi uzrokovale nervozan i nepripremljen odgovor iz Republike Srpske a što bi lako moglo da posluži  kao izgovor za ugrožavanje našeg ustavnog položaja i integriteta same Republike Srpske. Zato molim sve građane, Bošnjake i Hrvate a posebno Srbe da sačuvamo prisebnost, građanski mir i demokratski poredak uvažavajući se i poštujući međusobno kao u najboljim vremenima i tradicijama našeg zajedničkog života na ovim prostorima.

Posebno apostrofirajući odgovornost Srpskog naroda u Republici Srpskoj moram napomenuti da nikome od nas  dolazak međunarodnih vojnika u misiji eufora ne predstavlja problem jer mi nemamo namjere da bilo koga napadnemo ili ugrožavamo već čak šta više i sami participiramo naporima za očuvanje mira u Bosni i Hercegovini te svi koji dolaze u misiji mira kod nas imaju otvorena vrata za kontakte i saradnju.

Svi zajedno moramo ostati posvećeni očuvanju dejtonskog ustava i institucionalnom reagovanju na svaki eventualni izazov, stalno demonstrirajući svoju odlučnost da  štitimo  Republiku Srpsku , demokratske i civilizacijske vrijednosti društva uz  uvažavanje i prava svakog stanovnika Republike Srpske. 

 Dr Nenad Stevandić
 Predsjednik Ujedinjene Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!