Šamačkim penzionerima ponovo dostupan šah na otvorenom

Betonska šahovska podloga je popravljena i osvježena, odnosno iznova ofarbana, a velike figure postavljene – ovo je novina u dvorištu Udruženja penzionera opštine Šamac, čime su unapređene svakodnevne aktivnosti njegovih članova.

„Šah je jedna od omiljenih aktivnosti ovog dijela populacije i zato nam je među prioritetima bila i obnova uslove za ovu igru na otvorenom u sklopu prostora koji koristimo. Svi naši članovi ponovo imaju priliku da se druže u dvorištu našeg udruženja, opuste se i uživaju u dobrim šahovskim partijama“, istakli su iz šamačkog Udruženja penzionera, koje broji oko 2.500 članova.

U pitanju je donacija Mikrokreditnog društva Mikrofin, odakle su dodatna sredstva izdvojili i za sanaciju dvorišta Udruženja, tačnije sređivanje oštećenih ploča, ali i nabavku i postavljanje klupa.

„Na ovaj način smo željeli da prostor u kojem se okupljaju i borave penzioneri u Šamcu učinimo humanijim i njima prilagođenijim, s obzirom da mnogi od njih tu rado dolaze, druže se i provode penzionerske dane“, naveo je Momir Pupčević, šef Mikrofin filijale u Brčkom.

Slične inicijative su u Mikrofin-u podržali i u prethodnom periodu, s obzirom da je ovo samo još jedna u nizu njihovih donacija za pripadnike treće dobi koji su ove godine, pored djece, u fokusu njihovog društveno odgovornog poslovanja. 

Tako je i u Glamoču, u parku pored „Doma kulture“, postavljena velika šahovska tabla, čime je obogaćen društveni život penzionera koji žive u toj lokalnoj zajednici. Takođe, Udruženju penzionera opštine Srbac su donirane četiri nove šahovske table i isto toliko šahovskih satova, primarno za održavanje 19. Šahovskog prvenstva penzionera, ali i kao trajni poklon za sve njegove članove.

Iz Mikrofin-a ističu da će do kraja godine slične aktivnosti sprovesti u još nekoliko lokalnih zajednica širom BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!