Prijem za predsjednike Savjeta mjesnih zajednica

Načelnik i zamjenik načelnika opštine opštine Šamac Đorđe Milićević i Đuro Ivanović, predsjednik Skupštine Simo Varadinović i načelnica Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić razgovarali su sa 25 novoizabranih predsjednika savjeta mjesnih zajednica (MZ), o budućoj saradnji. Izbori za Savjete MZ održani su prije mjesec dana.

Milićević je nakon sastanka rekao da je vrlo korisno biti sa ljudima koji su direktno u kontaktu sa građanima i napomenuo da je u ovoj godini posjetio sve mjesne zajednice i razgovarao sa građanima, te da očekuje da 2022. godina bude „još operativnija“.
Milićević izrazio je zadovoljstvo što opštinske vlasti imaju i što su uvijek imale korektnu saradnju sa mjesnim zajednicama, koje, iako nisu pravna lica, volonterski rade i daju sve od sebe da probleme na terenu rješavaju sa građanima.
„Većina novoizabranih predsjednika Savjeta MZ je bila u prošlim sazivima i danas smo analizirali 2021. godinu i da prezentujemo šta smo u planu da realizujemo tokom 2022. godine, koji su kapitalni projekti predviđeni za određene MZ i tekućim problemima koje treba rješavati u okviru MZ. Raduje me veliki odziv prisutnih, odgovornost i spremnost da koordiniraju sa Кabinetom načelnika i svi oni će imati uvijek otvorenost Кabineta za saradnju“, kaže Milićević.

Milićević ističe da je budžet za kapitalne projekte preko milion КM, a koji će se odnositi na ovih 25 MZ, a prilika je da danas da razgovaraju i o projektima gdje postoji interesovanje uz učešće građana.
„Siguran sam da u narednom četverogodišnjem periodu na opšte zadovoljstvo građana ta saradnja će biti još na višem nivou“, kaže Milićević dodajući da će u januaru mjesecu 2022. godine imati sastanak u mjesnoj zajednici Šamac.
Predsjednik Savjeta MZ Šamac Milan Stanišić koji je bio i u dosadašnjem sazivu Savjeta MZ kaže da je saradnja do sada bila korektna, te da mu je drago što je Кabinet načelnika ponovo izrazio spremnost da se još više uključi u rješavanje nekih problema u MZ, a da će oni kao Savjet prema Opštinskoj upravi djelovati savjetodavno.

(Opština Šamac)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!