Prijedorski policijski načelnik ubijen godinu pred penziju

 

Načelnik Sektora krim-policije PU Prijedor Radenko Bašić ubijen je samo godinu dana prije odlaska u zasluženu penziju.

 

Saopšteno je to na Facebook stranici MUP-a Srpske, gdje se dodaje da su sa šokom i nevjericom primili vijest da je njihov kolega brutalno ubijen u prijedorskom naselju Pećani. Ostali su, ističu, bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka.

Bašić je svoju policijsku karijeru započeo još prije 29 godina kao policajac u Policijskoj stanici Kozarac. U ratu je, dodaje se, bio pripadnik Čete posebne jedinice policije SJB-CJB Prijedor, te je kao učesnik ratnih dešavanja bio i ranjen na Krupskom ratištu.

“Bio je ratni-vojni invalid devete kategorije i borac prve kategorije. Svoj rad nastavio je 1993. godine u Policijskoj stanici Prijedor 2, a od 2004. godine bio je raspoređen na mjesto zamjenika komandira u Policijskoj stanici Prijedor 2, te od decembra, iste godine, na radno mjesto inspektora kriminalističke policije u Grupi za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u Odsjeku kriminalističke policije. Kratko vrijeme, od 2008. godine, bio je inspektor u Policijskoj stanici Prijedor 1, a potom i zamjenik komandira”, navodi se u saopštenju.

Na mjesto načelnika Odjeljenja za opšti kriminalitet raspoređen je 2019. godine, a naredne godine na mjesto načelnika Sektora kriminalističke policije.

“Radenko je ubijen samo godinu dana prije odlaska u zasluženu penziju, tokom svoje svakodnevne šetnje od kuće do radnog mjesta. Ovaj put, njegova kancelarija ostala je prazna. Iza njega ostala je ožalošćena supruga i dva maloljetna sina. Kolege i prijatelji, ostali su ožalošćeni zbog gubitka kolege koji je pošteno i časno obavljao svoj posao i bio za primjer svakom policijskom službeniku. Iskreno saučešće porodici Bašić! Neka mu je vječna slava!”, istaknuto je na Facebook stranici MUP-a Srpske.

 

(NEZAVISNE)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!