Prijedlog za produženje pritvora za Zeljkovića i ostale na 158 strana

 

BANjALUKA – Advokat dvojice od četvorice osumnjičenih za sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo RS, Miloš Stevanović, potvrdio je da 158 stranica sadrži prijedlog za produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo RS i ostale.

 

Ovom istragom uz Zeljkovića, obuhvaćeni su i direktor firme  “Prokonteol” Slavko Bojić, direktor “Promedinga” Dragan Dubravac i vlasnik i direktor firme “Travel for fan” Saša Marković.

-Smatramo da nema osnova da im se produži pritvor- rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, tužilac ispituje Bojiću povezana lica i knjigovodstvene radnike, dok se protiv Markovića vodi istraga i za nabavke za dobojsku bolnicu.

Stevanović koji brani Bojića i Markovića, smatra da će današnje ročište potrajati satima, te se nada da će Sudsko vijeće, umjesto pritvora, osumnjičenima odrediti mjere zabrane.

U Okružnom sudu Banjaluka danas se održava ročište radi razmatranja prijedloga za produženje pritvora bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut.

Ročište je zatvoreno za javnost.

(GlasSrpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!