Prijavljen tužilaštvu zbog počinjenog krivičnog djela„Neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka“

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini Izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka“ u sticaju sa krivičnim djelom „ Ucjena“ u pokušaju, protiv lica A.Z. iz Sarajeva.

Osumnjičeni je djelo počinio, na štetu lica iz Bijeljine tokom 2018. godine, tako što je putem Messengera,poslao poruku koja je sadržavala link za preuzimanje njenih profila.

Nadalje, isti je javno objavio njene tri eksplicitne fotografije, pod pretnjom da će nastaviti i dalje da objavljuje ukoliko mu oštećena ne uplati određeni iznos novca, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Policijska uprava Bijeljina, ovom prilikom apeluje na građane da ne otvaraju sumnjivu poštu ( link, video) koje dobijaju od svojih prijatelja ili nepoznatih lica, da ne ustupaju svoje korisničke podatke ( lozinke, sigurnosna pitanja, kodove), jer time omogućavaju nepoznatim licima preuzimanje i pristup njihovim profilima .

(PU BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!