Prevoznici sa protestne vožnje IMAJU JASNU PORUKU “Ako stanemo, građani će ostati gladni”

Stvarno nam je došlo teško. Građani moraju da shvate da će ostati gladni, ako mi stanemo. Vršite pritisak zajedno sa nama. Nije ovo protest kamiona, ovo je protest koji treba da bude na nivou RS i BiH, poručio je Igor Beben iz Prijedora, jedan od vozača koji je se priključio protestnoj vožnji kamiondžija u Banjaluci.

On je rekao da vozači nemaju uslova za rad, te da su svi vozači u BiH jedno, da se ne dijele na žuto, plavo ili zeleno.

– Tražimo zajednička prava da budemo konkurentni u Evropi. Uzmite da hrvatski i slovenački prevoznici dolaze na našu teritoriju, uzimaju nam hljeb ispred usta, jer su jeftini. Oni imaju povrat akcize na kamione, vozači iz BiH nemaju. Imaju povrat PDV na korišćenje autoputeva, mi prevozinici iz BiH nemamo prava na ništa. Pitanje je časa kada ćemo ostati bez vozača – poručio je on.

Istakao je da građani ne treba da se boje blokade granica, veći će biti problem, ako prevoznici ostanu na parkinzima.

– Tada neće imati ko da doveze robu. To će biti gore nego blokade. A mi samo tražimo samo svoja prava koja nam sljeduju – istakao je on.

Na prijedorskoj petlji u Banjaluci danas su se okupili prevoznika, nezadovoljni zbog cijena goriva, izdavanja licenci i teški uslova za vozače na graničnim prelazima i carinskim terminalima. Poručili su da se nadaju brzoj reakciji nadležnih, a ako ona izostane, ne isključuju mogućnost blokade carinskih terminala i graničnih prelaza.

(SrpskaInfo)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!