Preminula monahinja Vasilija – Protjerana je iz Peći 1999. godine

Sestra manastira Gračanica, monahinja Vasilija, preminula je poslije duge i teške bolesti 13. februara 2022. godine, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

 

Kako se navodi u saopštenju, opijelo i sahranu novoprestavljenoj monahinji Vasiliji služio je Episkop raško-prizrenski Teodosije u utorak 15. februara, objavila je Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska.

Monahinja Vasilija je rođena je kao Svetlana Mitrović 1965. godine u Peći i provela je život u braku sa svojim suprugom Draganom Božovićem, takođe Pećancem.

Od 1999. godine, cijela porodica Božović prinuđena je da živi van rodne Peći, u Pančevu, ali je uvijek ostala duboko vezana za Kosovo.

Dragan i Svetlana su podigli tri sina – Miodraga, Nikolu i Dimitrija. Na njenu želju, i uz saglasnost svog supruga i porodice, poželjela je da primi monaški postrig kao još jedan izraz svog životnog služenja Bogu.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je, s blagoslovom nadležnog Episkopa banatskog Nikanora, u Pančevu prije nekoliko dana, 4. februara, zamonašio Svetlanu Božović (rođenu Mitrović) i dao joj monaško ime Vasilija, po Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, koja se monašenjem pridružila sestrinstvu manastira Gračanice.

(atv)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!