PREDŠКOLSКI PROGRAM POHAĐA 56 BUDUĆIH PRVAČIĆA

ШАМАЦ, 18.МАРТА /СРНА/ – Припремни програм пред полазак у школу, који финансира Министарство просвјете и културе Републике Српске, у основним школама у Шамцу прати 56 дјеце из три основне школе.

Pripremni program pred polazak u školu, koji finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, u osnovnim školama u Šamcu prati 56 djece iz tri osnovne škole.

Sve škole su osposobljene nastavničkim kadrom i očekuju veći broj prvačića ove godine, s obzirom na to da ima djece predškolskog uzrasta koja borave u obdaništu i upisaće se u prve razrede.

Direktor Osnovne škole u Šamcu Svjetlana Đurić navela je da tromjesečni program u ovoj školi pohađaju 23 buduća prvačića koja do sada nisu bila uključena u bilo kakav drugi vid predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

“Riječ o pripremnom programu za djecu rođenu 2015. i 2016. godine, sa kojima svaki dan rade počevši od 16.00 časova”, napomenula je Đurićeva.

Predškolski program u Osnovnoj školi u Gornjoj Slatini pohađa 17 djece svakim danom od 9.00 do 12.00 časova, a u Osnovnoj školi “Srbija” u Crkvini 16 budućih prvačića koji prate program od 13.00 do 16.00 časova.

Pripremni program pred polazak za školu trajaće do 31. maja, a finansira ga Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!