Pokušala da POBJEGNE OD UBICE: Lidija Đokić upucana u potiljak dok je bježala, otac Goran Đokić likvidiran metkom u glavu

Tročlana porodica Đokić oteta je 27. septembra nekoliko minuta nakon ponoći, ubijena i zapaljena.

 

Za zločin je osumnjičen Goran Džonić, njihov rođak i bivši vatrogasac. Nakon njegovog saslušanja u zločin je uvukao i dvojicu svojih sinova i braću poznate pod nadimkom Jojke. Svi su imali alibi, ali im je u petak ponovo produžen pritvor.

– Inspektori su tokom uviđaja u zapaljenom “pasatu” koji je u vlasništvu Gorana Đokića našli jednu čauru, a na mjestu gdje je ubijena tročlana porodica još četiri. Balističkim vještačenjem čaura utvrđeno je da su svi ubijeni iz istog pištolja koji je imao improvizovani prigušivač – dodaje sagovornik Blica.

Kako Blic saznaje, prvo je ubijen Goran sa jednim metkom u glavu. Pokušavajući da izbjegne ubistvo njegova kćerka Lidija pokušala je da pobjegne i zato joj je ubica ispalio hitac u potiljak, a zatim u grudi.

 

Istražitelji su do sada sklopili veći dio zočina, a vjeruje se da je motiv ubistva koristoljublje.

– Od prvog dana znali su da Goran Đokić, inače vlasnik mjenjačnice, zbog svoje obazrivosti nikome ne bi stao u koga nema povjerenja. To je znao i osumnjičeni Džonić, koji je tog dana pratio svaki korak tročlane porodice. Od Goranove majke je saznao da on dolazi kod nje i da će tek kasno uveče krenuti put Aleksinca – dodaje naš izvor.

Dosadašnja istraga je pokazala da je Džonić sa kanticom benzina čekao Đokića na raskrsnici sa putem Žitkovac-Tešica. Džonić Đokiće moli za pomoć “jer mu je skuter ostao bez benzina” na mestu zvanom Dudine bare kraj Južne Morave.

Povjerenje

– On je ribolovac, pa Đokići ne sumnjaju u njegove namjere. Osim toga Goran Đokić je veoma blizak s njim i ima povjerenje u njega do te mjere da mu često daje da mu opere auto u kojem u bunkeru ima sakrivenu uvijek pozamašnu svotu deviza – kaže izvor.

 

Čim se auto zaustavlja, prema sada poznatim informacijama, Džonić poteže oružje i, kako se sada vjeruje, puca prvo u Gorana koji mu je najveća prijetnja zato što je znao da nakon pokušaja pljačke mjenjačnice i napada na njega ima oružje kod sebe, revolver sa burencetom u koji staje pet metaka.

Osumnjičeni Džonić svoje rođake vuče do platoa i tu ih poliva benzinom i pali. Nakon što su tijela izgorjela, ubacuje ih u rupu, pokriva granjem, džakovima i daskama, uzima “pasat” u kojem su ostali telefoni Gorana i Lidije i kreće ka Tešici, gdje je istog dana odvezao skuter na staru separaciju šljunka kraj Južne Morave. Na putu ka Tešici kasnije su pronađeni kanisteri sa vodom iz “pasata” koje je osumnjičeni izbacio znajući da mogu da, nakon što auto bude zapaljen, ugase požar i spriječe da izgori u potpunosti. Odlazi na zabito mjesto stare separacije kod Tešice koje je dva kiometra udaljeno od puta i tri kilometra od prvih kuća. Tu uzima novac iz Đokićevog automobila, iz svojevrsnog bunkera u kojem ga je čuvao u kolima, nakon toga poliva pasat benzinom. Skida garderobu i pali je zajedno sa vozilom.

Tragovi

Šest dana nakon zločina, policija je našla Goranov zapaljeni “pasat” na staroj separaciji šljunka u Tešici. Istog dana u Dudinim barama pronađena su zapaljena tela Đokića. Policija je uočila ruku koja je virila iz rupe, nakon čega su nađena sva tri tela. Lidijino tijelo izgorjelo je do neprepoznatljivosti, tako da je identifikovano DNK analizom, Gordana je prepoznata po narukvici, a Goran po otisku prsta.

Dvadeset dana nakon zločina policija hapsi Gorana Džonića i sumnjiči za teško ubistvo. On je otkriven nakon što je jedan majstor iz Moravca policiji prijavio da mu je tražio prije oko mjesec, mjesec i po dana da mu napravi metalnu cijev za koju je rekao da je dio za poljoprivrednu mašinu, a za koju se ispostavilo da je prigušivač pištolja. Majstor je rekao da je ta osoba koja mu je naručila taj “dio” Goran Džonić. Nakon što su uporedili dimenzije koje je Džonić dao majstoru, policija je utvrdila da se poklapaju sa kalibrom pištolja za koji se u tom trenutku sumnjalo da su ubijeni Đokići. Klupko zločina počinje da se odmotava…

U voćnjaku Džonićevog sina Stefana policija je pronašla dio para koje su otete Đokiću, a manji dio u usisivaču u sinovljevoj kući – oko 43.000 evra. Na snimcima do kojih je policija došla viđen je i žuti motor koji je kobnog dana vozio Džonić.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!