“Pokazati nacionalno jedinstvo” US sa tribine u Trebinju pozvala političke stranke u Srpskoj na dogovor

Ujedinjena Srpska organizovala je danas u Trebinju tribinu sa koje je upućen poziv svim političkim faktorima i Republici Srpskoj da pokažu nacionalno jedinstvo kada je riječ o ključnim pitanjima Srpske.

 

Sa tribine je poručeno da je neophodno obezbijediti poštovanje Ustava Republike Srpske i Ustava BiH, te da bilo kakva razgradnja Srpske ne dolazi u obzir.

Istaknuto je da je Ujedinjena Srpska opredjeljena da snaži i čuva sve institucije Republike Srpske.

Tribina Ujedinjene Srpske, koja ove godine nosi naziv “Pitanje jedinstva, je pitanje opstanka”, tradicionalno se održava uoči 28. februara kada je 1992. godine usvojen prvi Ustav Republike Srpske.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je novinarima da se ova tradicija neće prekinuti te istakao da ih posebno raduje to što je ova stranka svake godine jača i organizovanija.

– Ujedinjena Srpska je polako rasla, stigla je i do načelnika, odbornika, a red je došao da imamo i poslanike iz Hercegovine na što smo ponosni, jer smo odavde i počeli – rekao je Stevandić novinarima.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Milan Kovač rekao je novinarima da je danas, osim tribine, održana sjednica Regionalnog odbora za izbornu jedinicu devet, kao i sjednica Predsjedništva stranke.

On je dodao da su danas donijeli važne odluke za sve odbore stranke u ovoj izbornoj jedinici te dodao da su u toku ozbiljne pripreme za predstojeću izbornu kampanju.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!