Počela izgradnja vodovodne mreže u Zasavici

U Mjesnoj zajednici Zasavica, počela je izgradnja pet kilometara vodovodne mreže za šta je izdvojeno 90.000 КM, od čega su po 50 odsto obezbijedili mještani i opština.
Izvođač radova je Кomunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Šamac, a u drugoj polovini maja bi trebalo da se počne sa priključenjem domaćinstava na mrežu.

Predsjednik Odbora za izgradnju vodovoda u Zasavici Juro Кrajinović kaže da su se u poslednje tri godine snabdijevali vodom iz arteškog bunara u centru sela, dok su neki kopali i svoje bunare.
On ističe da su prošle godine dogovorili sa načelnikom opštine i preduzećem “Vodovod i kanalizacija” da naprave konstrukciju finansiranja i ove godine krenuli u realizaciju.
“Prije rata je ovdje bilo 158 kuća, sada ih je 110 u funkciji, a stanuje se u 80 kuća. Ljudi se vraćaju, čak i mladi, jer se stvaraju uslovi za normalan život. Zadovoljni smo radovima i obezbijedili smo ljudima da plaćaju iznos od 800 КM u osam ili 10 rata”, kaže Кrajinović.

Direktor “Vodovoda i kanalizacije” Mihajlo Đurđević kaže da radovi idu očekivanom brzinom, kao i da im pogoduje vrijeme i vrsta terena.
On kaže da će mještanima omogućiti da izaberu da li žele vodu iz gradskog vodovoda ili arteškog bunara koji je ovo preduzeće prije dvije godine saniralo.

“Voda je izuzetno kvalitetna i ostavićemo mogućnost da, ako se narod opredijeli sa arteškog bunara, da se tu postavi pumpa”, kaže Đurđević.
On je napomenuo da su prošle godine započeli projekat proširenja vodovodne mreže na ovom području, završili Novo Selo, sada Zasavicu, nakon toga idu u Кruškovo Polje, a na kraju u Lugove, tako da će 1.000 stanovnika ova tri sela imati kvalitetnu vodu do kraja godine.

Ivo Pandurević, mještanin Zasavice, kaže da mu znači mnogo što se gradi vodovodna mreža i priključuje na gradsku, jer će voda biti redovno kontrolisana.

IZVOR: Opština Šamac, Svetlana Pavlović, dipl. žurnalista

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!