POКAZANA SPREMNOST I OPREMLJENOST U SLUČAJU ELEMENTARNE NEPOGODE

Pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite danas su u Trebinju izveli pokaznu vježbu “Štit 2022” povodom Međunarodnog dana Civilne zaštite, u okviru koje su pokazali opremljenost u slučaju elementarne nepogode ili prirodne katastrofe.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da su pripadnici sistema zaštite i spasavanja Republike Srpske 24 časa na raspolaganju građanima u takvim situacijama.

On je naveo da su pokazali spasavanje u vodi i iz vode, aktivnosti vatrogasno-spasilačkih jedinica, aktivnosti helikopterske jedinice MUP-a Republike Srpske.

“Građani Republike Srpske treba da imaju povjerenje i budu sigurni da će pripadnici svih Službi Civilne zaštite adekvatno odgvoriti u situacijama potreba za našim aktivnostima”, rekao je Novitović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da su pripadnici Civilne zaštite spremni da pomognu u slučaju potrebe, a cilj je da se kadrovski i materijalno-tehnički ojačaju jedinice.

Hercegovina je, kaže, najugorženija što se tiče požara, a neophodne su ljestve za Trebinje, procijenjene vrijednosti oko milion КM.

“Uputili smo taj zahtjev Vladi Srpske i Republičkoj upravi Civilne zaštite, očekujemo da ćemo naići na podršku”, rekao je Ćurić i dodao da je grad uložio značajna sredstva u vatrogasni dom.

Direktor Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” iz Trebinja Stevan Bekan rekao je da je danas, između ostalog, prikazano spasavanje na vodi na rijeci Trebišnjici uz podršku helikopterskog servisa.

Prije izvođenja vježbi, dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

(Srna, foto: RUCZ)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!