Planirano ubistvo tužioca i načelnika policije, pronađeno oružje

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH pretresli su pritvorske jedinice KPZ u Vojkovićima zbog sumnje da su pojedini pritvorenici planirali ubistvo tužioca Tužilaštva BiH, ali i još jednog policijskog načelnika.

“Provjeravaju su određene informacije, a detaljnije informacije biće poznate po okončanju istrage”, naveo je izvor Srpskainfo iz bezbjednosnih službi.

Direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija BiH Siniša Perković izjavio je da se pretresaju pritvorske jedinice, ali nije želio detaljnije komentarisati slučaj.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda BiH pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jednog lica u Sokocu pronađeno je oružje: jedan snajper i jedna automatska puška.

Prema saznanjima ATV-a oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu M.Š.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević potvrdio je da je poslao je svim Policijskim upravama depešu u kojoj je naredio da se podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirala dva ubistva.

“Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predemta koji se odnosi na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH. Isti izvor ukazuje da ista gurpa pritvorenika priprema i ubistvo neimenovanog načelnika Policije iz Banjaluke. Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svome području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet”, potvrdio je za ATV Kostrešević.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!