PATRIJARH POSLAO JASNU PORUKU “Mir je put srpskog pravoslavnog naroda”

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da je mir put srpskog pravoslavnog naroda i da je važno da Hristos bude u srcu i duši svakog čovjeka, a da je najvažnije vaspitavati djecu u pravoslavnoj vjeri.

Djecu moramo vaspitavati u pravoslavnoj vjeri i da nam to bude najvažniji zadatak. Molite se za svoju djecu jer je Jevađelje naš život – rekao je patrijarh srpski nakon doksologije koja je služena u dobojskom hramu u prisustvu velikog broja vjernika.

Patrijarh Porfirije je naglasio da mu je srce ispunjeno radošću jer je uoči Prebraženja Gospodnjeg došao u Republiku Srpsku.

– Došao sam u krajeve odakle su i moji korijeni. Ovaj kraj je utkan u moje biće, dušu, što mi je davalo i daje snagu”, rekao je patrijarh i dodao da dobro poznaje srce i dušu srpskog naroda na području Republike Srpske i Doboja.

On je naveo da prema ovom narodu osjeća ljubav, ali i da ga njihova ljubav prema njemu i Crkvi čine posebno radosnim.

Srpski patrijarh je podsjetio da je sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem zajedno odrastao.

– Zajedno smo odrasli, školovali se i službovali, a na ovim prostorima, što je važnije, osjećam duhovne korijene jer su svi moji crpili snagu u vjeri pravoslavnoj – rekao je srpski patrijarh.

On je zaključio da je došao u svoju kući i okupljenim vjernicima poželio da sutrašnji praznik dočekaju u zdravlju i veselju i da im Gospod podari svaki napredak.

(Srna)

Naš tim!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!