Optužnica zbog nezakonite prodaje duvana: Brzom poštom isporučivan kupcu u Goražde

 

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Bojane Milojević koja je tereti za nezakonit promet više od 100 kilograma duvana, bez odgovarajućih akciznih markica BiH.

milojevićeva je optužena da je tokom prošle godine, u namjeri izbjegavanja plaćanja akciznih dažbina definisanih u odredbama Zakona o akcizama BiH, a u namjeri da ostvari nezakonitu imovinsku korist, znajući da se rezanim duvanom ne može prometovati između fizičkih lica, upakovala oko 105 kilograma duvana i brzom poštom poslala kupcu na području Goražda.

Duvan bez odgovarajuće dokumentacije i plaćenih akciznih dažbina, u vrijednosti od oko 16.700 KM, otkriven je i oduzet na području Mostara, kada su teretno vozilo brze pošte kontrolisala ovlaštena lica Uprave za indirektno oporezivanje BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Milojevićeva je optužena da je nezakonito stavljala u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, čime je ostvarila nezakonitu imovinsku korist, te nanijela štetu budžetu i građanima BiH, plasmanom duvanskih proizvoda koji nisu prošli propisani standard kontrole kvaliteta i ispravnosti.

 

Optužnica Tužilaštva BiH, koja tereti optuženu za krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, proslijeđena je na potvrđivanje Sudu BiH.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!