Optužen da je tukao oca i kćerku i da je majčinu glavu lupao od beton

 

PRIJEDOR – Prijedorčanin S.R. optužen je da je pijan napao majku koju je bacio preko ograde terase, a zatim oca, koji joj je pomogao, udarao po glavi i tijelu pa zatim nastavio tući majku i njenom glavom udarao od beton terase, iako je gubila svijest.

Optužnica ga tereti i da je još jednom pesnicama tukao oca, ali i svoju kćerku koju je i vrijeđao i prijetio joj da će je ubiti.

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor koje ga tereti za nasilje u porodici po tri tačke optužnice.

Naime, kako se navodi, optuženi je majku napao 31. jula 2018. godine, oko 18 časova, na terasi kuće u Prijedoru, dok je imao 1,36 g/kg alkohola u organizmu prijeteći je joj da će je ubiti i pretući “jer se svađa sa jednom osobom”.

“Prišao je majci uhvatio je za ruke, odvukao do ograde terase te je bacio preko ograde, nakon čega joj je muž S.R. prišao u pomoć, podigao sa zemlje, pomogao da se popne na terasu te je spustio na kauč koji se nalazio na terasi. Nakon toga došlo je do verbalne prepirke sa ocem, nakon čega ga je optuženi fizički napao oborio na pod te mu rukama zadao više udaraca po glavi i tijelu, a potom ga odvukao u kuću”, navodi se u optužnici.

Optuženi se, ponovo vratio do majke, oborio je sa kreveta na pod, uhvatio za glavu i njom više puta udario od beton terase.

“Usljed toga je oštećena na trenutke gubila svijest, a nakon toga je unio u kuću i spustio na kauč i otišao”, navodi se u optužnici.

Otac optuženog zadobio je povrede na desnoj podlaktici i glavi, a majka je imala otok i krvne podlive na lijevoj strani lica, pored lijevog oka kao i povredu usne.

Osim toga, terete ga i da je 21. oktobra 2018. godine, oko 19.30 časova, u kući sa 1,59 g/kg alkohola u organizmu, napao kćerku kojoj je prvo verbalno vrijeđao i prijetio joj “k… jedna, ja ću te ubiti” nakon čega je sa stola uzeo njenu torbicu i bacio je na pod. Zatim je pesnicom dva puta udario u grudi i leđa, a nakon što je otišla do sudopera, prišao joj je, uhvatio je rukom za vrat, prislonio uz zid i počeo daviti. Žrtva je uz pomoć jedne osobe uspijela izgurati osumnjičenog iz kuhinje u verandu, pri čemu je nastavio da joj prijeti da će je ubiti.

“Ponovo fizički nasrće na kćerku, koja u namjeri da se odbrani uzima stolicu i udara osumnjičenog u predjelu leđa, nakon čega isti odlazi”, navodi se u optužnici.

Kćerka optuženog zadobila je povrede u vidu crvenila grudnog koša i vrata, bolnih pokreta u lijevog ramena i dvije veće oguljotine lijevog ramena i leđa.

Optužnica Prijedorčanina tereti i da je od 12. decembra 2018. godine do 14. decembra te godine, napao oca kojeg je  prvo verbalno vrijeđao, a zatim više puta udario pesnicama po tijelu.

Oštećeni je zadobio krvne podlive nadlaktice, lakta i podlaktice.

“Dakle, primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje članova svoje porodice, te doveo do povrede fizičkog i psihičkog integriteta članova svoje porodice. Čime je u sticaju učinio krivično djelo nasilje u porodici”, navodi se u optužnici.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!