Opština Šamac je interventnom mjerom iz budžeta isplatila 40.000КM za 40 vlasnika najoštećenijih individualnih objekata

Na osnovu informacija sa terena, utvrđivanjem stvarnog stanja od strane Кomisije za procjenu štete na objektima i njihovog izvještaja, Opština Šamac je interventnom mjerom iz budžeta isplatila 40.000КM za 40 vlasnika najoštećenijih individualnih objekata kojima je krovna konstrukcija u potpunosti ili u najvećem dijelu oštećena, te isti su neuslovni za život.
Izvještajem Štaba za vanredne situacije biće precizno navedeni podaci o preduzetim interventnim mjerama i licima koja su obuhvaćena istim.

Кombinivane ekipe radnika JP “Slobodna zona” Šamac i TVSJ Šamac su do sada po prijavama izvršile deset intervencija na individualno-stambenim objektima socijalno-ugroženih kategorija i onih građana koji su stari, nemoćni, žive sami i nemaju drugi vid pomoći.
Prijave se i dalje mogu podnositi svakim radnim danom do 15 časova na kontakt telefon 054/611-637.

Zaključno sa današnjim danom zaprimljeno je 1 060 prijava štete na stambenim objektima i 450 prijava štete kada je riječ o poljoprivrednim dobrima.
Opština Šamac je dodatno pojačala broj članova unutar komisija, tako da je na terenu angažovano 26 radnika opštinske uprave s ciljem što bržeg i efikasnijeg djelovanja na terenu.

Nakon sprovedenog popisa štete, Кomisija će sačiniti izvještaj o ukupnoj šteti na području opštine Šamac, te će sve prijave sa pratećom dokumentacijom proslijediti Vladi Republike Srpske i drugim nadležnim institucijama, s ciljem da se zatraži pomoć na ublažavanju posljedica prouzrokovanih olujnim nevremenom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!