ODRŽANA DEVETA “КOTLIĆIJADA” NA JEКIĆA JEZERIMA

U Obudovcu, na Jekića jezerima, održana je deveta “Кotlićijada”, u okviru “Šamačkog ljeta”.

Predsjednik Ekološkog društva “Ekob” iz Obudovca Mišo Nestorović rekao je da su Jekića jezera izuzetan turistički potencijal Posavine i da je cilj manifestacije da ih promovišu kao i tradiocinalna domaća jela.

On je naveo da su danas ovdje prisutna udruženja, pčelari i drugi iz Šamca i okolnih opština.

Drugi put kotlić je spremalo i Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama. Djeca i roditelji uživali su u spremanju čobanca i roštilja, ali i u boravku u prirodi i druženju.

Predsjednik Udruženja Stanislav Milovanović rekao je da je za djecu sa poteškoćama u razvoju najvažnije da se druže, te da učešćem na ovakvim događajima doprinose tome da javnost bude osjetljivija na probleme sa kojima se suočavaju.

Otvarajući manifestaciju načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Velimir Andrić rekao je da su učešće uzele mnogobrojne ekipe, a da je cilj da se promovišu kultura, sport, zdrav život i prostor koji je uređivan prethodnih godina.

On je istakao da “Кotlićijada” nije takmičarskog tipa već manifestacionog i da će opština nastaviti da podržava ovakve aktivnosti.

“Ekološko udruženje Ekob Obudovac godinama brine o prostoru i to na izuzetan način. Zajedničkim radom imamo i ovakvu manifestaciju i prostor koji je za ponos opštine Šamac i šireg regiona”, naglasio je Andrić.

Udruženja “Ekob” je prije nekoliko godina pokrenulo inicijativu za uređenje prostora Jekića jezera, te je još više dobio na značaju u okviru ove manifestacije.

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su članovi Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Obudovca, tri folklorne grupe, vokalni solista i dva instrumentalista na violini.

Organizatori “Кotlićijade” su Centar za kulturu i Ekološko društvo “Ekob” iz Obudovca, pokrovitelj je opština.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!