Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenom radniku Doma “Rada Vranješević”

 

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor portiru Doma za djecu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” čiji su inicijali A.K. /42/ iz Banjaluke zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju štićenicu ove ustanove, potvrdio je večeras za Glas Srpske branilac osumnjičenog, advokat Marko Mikeš.
 
 

Mikeš nije mogao da kaže više informacija.

– Zbog osjetljivosti slučaja ne mogu da komentarišem ovaj predmet, niti odluku suda – rekao je Mikeš.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je danas Okružnom sudu da odredi pritvor za A.K. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

U saopštenju je navedeno da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka 24. decembra 2021. primilo izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama zbog postojanja osnova sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice Јavne ustanove “Dom Rada Vranješević” Banjaluka.

Tužilaštvo je nakon sprovedenih istražnih radnji 27. januara došlo do novih činjenica da je počinjeno krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, te je odmah naložilo da bude uhapšeno lice A.K, te nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

(rtrs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!