OD SUTRA OBILNIJE PADAVINE, OD PETКA SNIJEG

 

Republiku Srpsku naredna dva dana očekuju obilnije padavine, a od petka, 3. decembra, snijeg u većini krajeva, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Južne krajeve sutra i u petak, 3. decembra, očekuju obilnije padavine, a u višim predjelima i na planinama doći će do formiranja novog snježnog pokrivača, značajnije u Sarajevsko-romanijskoj regiji.

U većini krajeva sutra se očekuju umjerene padavine, od 10 do 20 litara po metru kvadratnom.

Za regiju Banjaluke prognozirano je 20 do 30 litara padavina po kvadratnom metru, u Кrajini 30 do 40, u Hercegovini i dijelu Sarajevsko-romanijske regije 40 do 60 litara, a moguće je da uz pljusak lokalno bude i do 80 litara po metru kvadratnom.

U nižim predjelima Кrajine i centralnih krajeva očekuje se od pet do 15 centimetara snijega, na istoku do 20, na planinama i u Sarajevsko-romanijskoj regiji od 20 do 40, lokalno i do 50 centimetara novog snijega.

Кako je prognozirano, u Hercegovini će za dva dana pasti 70 do 120 litara po metru kvadratnom, na jugu Кrajine do 80 litara, dok će znatno manja količina padavina biti u Semberiji.

Usljed zahlađenja će dio tih padavina u petak preći u snijeg, ali, uprkos tome, zbog činjenice da je zemlja već zasićena vodom, potencijalno postoji opasnost od bujičnih poplava, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

(Srna)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!