Obudovac u znaku četiri jubileja

U Šamcu je konstituisan organizacioni odbor za obilježavanje četiri značajna jubileja ove godine u Obudovcu – 190 godina osnovne škole, 140 godina Hrama rođenja Presvete Bogorodice, 120 godina Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i 40 godina muškog Odbojkaškog kluba “Crvena zvijezda”.
Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da ova četiri jubileja imaju širi značaj za Republiku Srpsku i BiH.

On je naveo da će prigodan program početi u julu nizom manifestacija koje će organizovati Odbojkaški klub “Crvena zvijezda”, a završnica će biti u septembru kada će u porti crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Obudovcu biti održan kulturno-umjetnički program.
Milićević je rekao da je finansijska podrška opštine neupitna, pozvao sve privrednike sa šamačkog područja da pomognu obilježavanju ovih vrlo značajnih jubileja, te napomenuo da će za mjesec dana imati ponovo sastanak organizacionog odbora.

Starješina Hrama rođenja Presvete Bogorodice u Obudovcu protojerej stavrofor Dragan Todorović rekao je da će centralna manifestacija povodom proslave 140 godina postojanja ovog hrama biti organizovana 20. septembra uoči hramovne slave.
„Mi ćemo 20. septembra u 17 časova održati praznično arhijerejsko veče, u nastavku kulturni program, a nakon toga biće trpeza ljubavi i večera za sve prisutne. Pozivam sve vjernike i sve ljude dobre volje da uzmu duhovnog učešća i budu naši dragi gosti“, kaže Todorović.

Direktor Osnovne škole u Obudovcu Saja Gavrić kaže da će centralna svečanost povodom obilježavanja 190 godina postojanja škole biti organizovana 19. septembra.
“Biće organizovana akademija na kojoj će učestvovati učenici i nastavnici škole, a planiramo da pozovemo sve bivše radnike škole. Osim toga, u planu je i izložba koja će biti istorijski presjek razvoja škole”, kaže Gavrićeva dodajući da sva ovogodišnja dešavanja i manifestacije koje se organizuju u školi do kraja školske godine podvode pod obilježavanje 190 godina škole.

Predsjednik odbojkaškog kluba “Crvena zvijezda” iz Obudovca Janko Jovanović rekao je da su iz ovog kluba tokom 40 godina postojanja iznikli mnogobrojni odbojkaši.
On je naveo da će, povodom jubileja, krajem jula organizovati turnir u mini odbojci za dječake do 10 godina, Međunarodni turnir u dvoranskoj odbojci na kojem će učešće uzeti ekipe iz BiH, Srbije i Hrvatske, te turnir u odbojci na pijesku.
„Tradicionalno će biti turnir u odbojci na pijesku 31. jula i po završetku turnira organizovaćemo dodjelu priznanja i zahvalnica za sve bivše odbojkaše, trenere i sponzore koji nas podržavaju“, kaže Jovanović.

IZVOR: OPŠTINA ŠAMAC, Svetlana Pavlović, dipl. žurnalista

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!