OBILJEŽENA КRSNA SLAVA HRAMA, JEDINOG U SPC POSVEĆENOG SVETOM LUPU

ШАМАЦ, 5. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – У Цркви Светог Лупа у Доњој Слатини код Шамца јутрос је служена Света литургија поводом крсне славе тог мјеста и храма – јединог у Српској православној цркви /СПЦ/ посвећеног овом светитељу.

U Crkvi Svetog Lupa u Donjoj Slatini kod Šamca jutros je služena Sveta liturgija povodom krsne slave tog mjesta i hrama – jedinog u Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ posvećenog ovom svetitelju.

Sveštenik Dragan Pavlović je u besjedi istakao da je ova crkva, sagrađena i osveštana 2006. godine, jedina u cijeloj SPC koja je posvećena ovom velikom svetitelju crkve Hristove, učitelju i molitveniku pred prijestolom Božijim.

Sveštenik je naglasio da se u crkvi u Donjoj Slatini, od njene izgradnje, okuplja narod ove parohije da obilježe slavu hrama i cijelog sela, jer hram čine živim oni koji dolaze na molitve.

On je ukazao na potrebu čovjekoljublja i u ovom savremenom veoma teškom vremenu jer je to poruka Jevanđelja, kao i na molitvu Bogu da se ne skrene sa pravog puta koji je težak i trnovit.

“Treba da se molimo Gospodu Bogu za milost Božiju i za nas i za sve bliže, da se molimo da nam Gospod Bog bude pomoćnik da izdržimo na tom putu spasenja”, naveo je sveštenik Pavlović.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je prisustvovao liturgiji, rekao je da se Opštinska uprava uvijek odazove pozivu i pomaže Crkvu, uz podsjećanje da se tokom godine za vjerske zajednice na šamačkom području izdavaju određena sredstva, a ove godine je to iznos od 15.000 КM.

“Drago mi je ovdje doći i čestitati, pogotovo u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi srpski narod u Crnoj Gori i pravslavni vjernici. Danas očekujem da, ako Bog da, na Cetinju prođe sve u redu”, rekao je Milićević.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!