OBILJEŽEN 1. MART – MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE

U Šamcu je danas održana sjednica predstavnika lokalne Civilne zaštite, opštine i 25 mjesnih zajednica na kojoj je povodom 1. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite, ukazano na značaj rada te organizacije.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite opštine Šamac Mišo Dervenić istakao je da je cilj zajedničkog sastanka bio da predstavnicima mjesnih zajednica ukažu čime se bave i da su im uvijek na usluzi.

Viši stručni saradnici Civilne zaštite u opštini Šamac Predrag Pajić i Boro Bogdanović informisali su predsjednike Savjeta mjesnih zajednica iz oblasti civilne zaštite o ulozi i značaju mjesnih zajednica u sistemu zaštite i spasavanja i o temi kako je organizovana civilna zaštita na ovom području.

“Upoznali smo ih o tekućim aktivnostima Civilne zaštite, a tu se prije svega misli na procjenu ugroženosti od raznih katastrofa. Težište smo stavili na poplave koje su najveći problem za ovu opštinu, jer se nalazi na dvije rijeke”, naveo je Bogdanović.

On je dodao da je jedna od većih aktivnosti i uklanjanje zaostalih mina.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Srpska Tišina Darko Bogdanović istakao je da je ta mjesna zajednica najviše pogođena poplavama 2014. godine, te da im veliku opasnost predstavljaju požari, nesavjesno paljenje strnjika i drugo.

“Do sada smo imali dobru saradnji sa Civilnom zaštitom i opštinom i nastaviće kako bi zajedničkim snagama uspjeli ukoliko dođe do nekih nepogoda djelovati. Nadamo se i o podizanju svijesti građanstva da se malo više povede o svemu, kanalima i paljenju strnjika”, naveo je Bogdanović.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!