NOVI POSLOVI U NAJAVI, OTVORENI PREGOVORI O PRODAJI “DESPOTA”

 

 

Кompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/ predstavljena je u najboljem svjetlu na jednom od najvećih svjetskih sajmova naoružanja i vojne opreme EDEX u Кairu, gdje je potpisano više protokola o saradnji, a otvoreni su i pregovori o prodaji vozila “despot”.

Rukovodstvo TRB-a imalo je prijem kod ministra za vojnu proizvodnju /NOMP/ Mohameda Ahmeda Morsija, kao i sastanak o nastavku i daljoj saradnji u Egiptu, saopšteno je iz ove kompanije.

Štand TRB-a posjetile su brojne strane delegacije, od kojih su kao najvažniju izdvojili delegaciju Rusije koju je predvodio Oleg Valerjevič Markejev, zamjenik direktora “Rosoboroneksporta”, ruske državne kompanije za trgovinu oružja i vojne opreme čiji je rad pod direktnim nadzorom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Za ovu kompaniju bila veoma je značajna i posjeta delegacije Egipta, predvođena generalom Mohamedom Adlijem, direktorom Odjeljenja za oružje i municiju u egipatskom Ministarstvu odbrane.

Veliku podršku TRB je u Egiptu imao i od ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića, kao i ambasadora BiH u Arapskoj Republici Egipat Sidika Spahića, a ovaj sajam obilježila je i veoma dobra
saradnja sa kompanijama iz Federacije /FBiH/ i Srbije, kroz preporuke i upućivanje klijenata.

“Multifunkcionalno vozilo `despot` izazvalo je zaista veliku pažnju i interesovanje kako stručnjaka u oblasti vojne opreme i naoružanja, tako i medija i posjetilaca”, navedeno je u saopštenju.

O “Despotu”, poluautomatskom pištolju “RS devet vampir”, upaljačima za vojnu namjenu i kompletnom proizvodnom programu i uslugama TRB-a većinski vlasnik TRB-a Slaven Ristić, generalni direktor Mirjana Šarenac Mičić i uži menadžment kompanije govorili su brojnim delegacijama, posjetiocima, kao i medijima.

“Premijerom `despota` na svjetskom tržištu TRB završava uspješnu poslovnu 2021. godinu i otvara vrata, nadamo se, još uspješnijoj 2022. godini”, saopšteno je iz ove kompanije.

Sajam EDEX u Кairu, okupio je od 29. novembra do juče, više od 400 izlagača koji su predstavili najsavremenija dostignuća iz oblasti vojne industrije i naoružanja.

Sajamsku manifestaciju pratio je i i niz organizovanih predavanja, zvaničnih večera i neformalnih druženja, a sajam je okončan fenomenalnim vatrometom.

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!