NIZ MANIFESTACIJA POVODOM DANA OPŠTINE 15. APRILA

ШАМАЦ, 21. МАРТА /СРНА/ Предсједник Скупштине општине Шамац Симо Варадиновић.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Šamac, povodom Dana opštine, koja će biti održana 15. aprila, biće uručena priznanja zasluženim građanima, udruženjima, pojedincima i privrednim subjektima.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Simo Varadinović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će na svečanoj sjednici parlamenta biti uručeno ukupno 11 priznanja – dvije aprilske nagrade, pet pohvala, tri plakete, te jedna povelja kao najveće opštinsko priznanje koje skupština dodjeljuje povodom Dana opštine.

On je podsjetio da je javni poziv za dostavljanje prijedloga za nagrade i priznanja upućen svim mjesnim zajednicama, udruženjima građana, odbornicima i drugim subjektima i svi su imali priliku da dostave svoje prijedloge za nagrade i priznanja do 15. marta.

Prema njegovim riječima, Кomisija za nagrade i priznanja će sve prijedloge pregledati i uputiti u skupštinsku proceduru kako bi se odbornici o njima izjasnili na redovnoj sjednici planiranoj za 31. mart.

Varadinović je najavio da će ove godine biti održano niz manifestacija u okviru obilježavanja Dana opštine, za razliku od prethodne dvije godine kada to nije moglo da bude učinjeno zbog epidemije virusa korona.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Mišo Dervenić rekao je da manifestacije počinju 8. aprila na trgu u Šamcu Sajmom cvijeća i knjiga koji se drugi put organizuje u ovom gradu i na kojem će biti najmanje 15 izlagača cvijeća i najeminentniji izdavači knjiga iz šire regije.

On kaže da će načelnik opštine Đorđe Milićević ugostiti učenike od prvog do trećeg razreda svih osnovnih škola sa ovog područja koji će doći u fakultativnu posjetu, obići znamenitosti grada, Sajam, a za njih će članovi šamačkog pozorišta odigrati predstavu u kino sali.

Načelnik opštine će se 11. aprila družiti sa djecom iz obdaništa u Šamcu i Obudovcu koja će na platou ispred Starog sata izvesti bogat zabavni program.

“Od 12. do 14. aprila u našem gradu će prvi put biti organizovan festival Milica posvećen pionirki srpske kostimografije, rođenoj Šamčanki, supruzi nobelovca Ive Andrića koja je bila prvi školovani srpski kostimograf i univerzitetski profesor. Cilj nam je da promovišemo Milicu kao našu sugrađanku, jer smatramo da zavređuje pažnju. Na taj način želimo da promovišemo i našu sredinu”, istakao je Dervenić.

Milica Babić je za rad u oblasti kostimografije dobila Orden rada sa zlatnim vencem /1949/, Sterijinu nagradu za kostim /1956/ i plaketu grada Beograda /1964/. Nagradu Sterijinog pozorja za kostim dobila je za predstavu “Кir Janja” u izvedbi Zagrebačkog dramskog kazališta. Sarađivala je sa pozorištima u Novom Sadu, Nišu, Šapcu, Zagrebu, Sarajevu, Banjaluci, Dubrovniku, Skoplju i Ljubljani.

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!