Nema deportacije Đokovića dok se ne završi slučaj

Sudija Entoni Keli predložio je zabranu deportacije Novaka Đokovića do subote u 16 časova, osim ako ne postoji raniji zahtjev ministarstva za njegovo udaljavanje iz Australije. Sa njim se složio i advokat ministarstva imigracija koji je istakao da oni neće tražiti deportaciju srpskog tenisera do završetka postupka.

 

Srpski teniser je sutra pozvan na razgovor u šest časova na našem vremenu kako bi objasnio sve detalje vezane za slučaj. Novakovi advokati traže privremenu obustavu odluke i najavili su podnošenje žalbe do kraja dana u Australiji.

Novakov advokat Nikolas Vud kaže da je potpuno odvojen proces koji je doveo do odluke ministra za imigraciju Aleksa Hoka, u poređenju sa prethodnom. Advokat Vud kaže da je obrazloženje koje ministar dao u odluci različito od onoga zbog čega su mu otkazali vizu. Ministar sad pretpostavlja da Đoković predstavlja pretnju za ostale jer nije vakcinisan. Vud kaže i da ministar sada prihvata da Đoković ima medicinsko obrazloženje za neprimanje vakcine.

Čini se da nema prijedloga da se Novak Đoković večeras zadrži u imigracionom pritvoru. Vud je sugerisao da bi sudija mogao da naloži da Đoković sutra bude sa svojim advokatima da pomognu u slučaju. Tužilac Stiven Lojd kaže da je ministar za imigracije spreman dati obavezu da neće tražiti deportaciju Đokovića dok se ne donese konačna odluka.

Postoji jedan poseban osnov koji imaju na umu za izazov i drugi koji se mogu razmatrati. On predlaže da podnesu svoje podneske rano sutra, a da vlada odgovori do 22:00 sutra. Đoković ima saslušanje u šest ujutro po našem vremenu.

Sudija Keli je na početku suđenja prošao kroz istoriju postupka podsjećajući na sve činjenice koje su prethodile ovom slučaju. Naglasio je da je ministar Houk iskoristio svoje diskreciono pravo i ponovo ukinuo Đokovićevu vizu za ulazak u Australiju.

Keli iznio odluku o ukidanju vize i istakao da postoji dokument pod nazivom “Osjetljivost” koji nije želio da pročita.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!